Plicuri personalizate pentru afacerea ta

În pofida faptului că multe companii aleg să-și limiteze corespondența doar la mediul virtual, corespondența de afaceri în forma sa clasică nu ar trebui să lipsească din arsenalul de marketing al unei companii de succes.

De multe ori neglijate, banalele plicuri (care, de multe ori conțin documentele extrem de valoroase) sunt, de multe ori, primele elemente cu care intră în contact clienții și/sau partenerii Dvs de afaceri (iar, în cazul unor plicuri neatractive, de multe ori și singurul).

Gândiți-vă că primiti un plic anost, confecționat din hârtie de proastă calitate, hârtie care se șifonează extrem de ușor: ce părere vă faceți despre compania care alege să folosească astfel de plicuri? Ați vrea ca alte persoane să-și facă o impresie similară despre compania Dvs? Probabil că nu, și ăsta este motivul pentru care personalizarea plicurilor folosite pentru corespondența de afaceri (dar și pentru corespondența personală) reprezintă un aspect extrem de important.

Elementele pe care le poate conține un plic personalizat:

– logoul companiei
– datele de contact ale expeditorului
– culori, fonturi speciale
– imagini reprezentative pentru comania Dvs sau un anumit produs/serviciu care constituie obiectul corespondetei.

Avantaje ale folosirii unor plicuri personalizate de calitate:

– primul (și cel mai evident) avantaj îl reprezintă faptul că un plic de calitate nu va trece neremarcat; numeroase studii de marketing au demonstrat că multe oportunități de afaceri au fost irosite din cauza că scrisorile nu au fost deschise la timp (sau au ajuns direct la coșul de gunoi)
– măresc încrederea destinatarului în brandul promovat
– ajută la promovarea indentitatii corporative

Tipuri de plicuri:

– cele mai populare sunt, firește, plicurile format DL, cele cu dimensiunea de 110x220mm care sunt folosite pentru a trimite documente format A4 (dimensiunea standard a colilor de scris) pliate în trei
– plicurile C4 (dimensiuni: 229×324 mm) sunt folosite pentru a trimite documente în format A4 care nu trebuie îndoite
– plicurile C5 au dimensiunea 162×229 mm pentru corespondența în format A5.

Deși se obișnuiește mai rar, există și situații în care unele persoane aleg să folosească plicurile personalizate cu ocazia unor evenimente speciale: nunți, botezuri, ceremonii de absolvire etc.

Call Now Button