Optim Prix Data va ofera cele mai bune servicii de finisare atat pentru produsele achizitionate de la firma noastra cat si pentru produsele Dvs. Activitatile de finisare acopera o plaja larga de servicii si difera in functie de natura produsului care trebuie finisat. Mai jos aveti o lista a serviciilor de finisare de care puteti beneficia la noi (este fireste, o scurta lista care contine doar cele mai cerute servicii, pentru ca lista completa a activitatilor care au drept finalitate finisarea foarte lunga si nu are rost sa o expunem aici):
- Laminare / Plastifiere – acesta este procesul prin care documentelor sunt acoperite cu un strat de plastic protector. Laminarea se poate face pe ambele fete sau pe o singura fata si este foarte importanta pentru ca ofera o protectie suplimentara documentelor care sunt expuse la actiunea distructiva a factorilor externi (in special praf si radiatii ultraviolete) si, in plus, confera un aspect profesional documentelor . Pot fi laminate orice documente cu dimensiunea mai mica decat A3 ((afise, calendare, meniuri, legitimatii, carti de vizita, coperti, diplome). Se recomanda laminarea documentelor care vor fi folosite intens (meniuri, liste de preturi). Puteti opta pentru laminare simpla sau dubla, lucioasa sau mata.
- Indosariere (copertare) termica (cu termoclei) pentru cataloage de prezentare, lucrari de licenta, agende
- Faltuire – indoirea / plierea colilor de hartie / carton al caror gramaj este cuprins intre 40 si 170 gr/mp, respectand diverse modele, sau mai bine zis o anumita succesiune a fetelor; aceasta tehnica este folosita in special pentru finisarea pliantelor, dar se poate folosi si pentru finisarea brosurilor, a hartilor, a meniurilor. Prin faltuire se pot realiza diverse modele: simplu, dublu paralel, bifold, trifold, în cruce, armonica, in forma literei Z sau a literei M, etc.
- Biguire – bigul este urma dupa care se pliaza o hartie sau un carton. Pentru ca indoirea sa fie perfecta (fara crapaturi) avem nevoie de big, adica de o dunga presata dupa care sa facem indoirea. Biguirea e recomadata pentru cartoane a caror grosime este peste 150 gr/mp. Bigul este utilizat in mod special la realizarea de coperti (copertile cartilor nu ar putea cuprinde perfect filele cartii fara cele doua biguri de la cotor) mape, pliante, cataloage, cutii de carton si orice alte produse din hartie sau carton.
- Brosare – acesta este procesul prin care paginile unei carti sau ale unei reviste sunt lipite de coperti cu ajutorul aracetului sau al termocleiului. Brosarea poate fi folosita si pentru alte documente (brosuri, agende, notesuri) daca au un numar de pagini suficient de mare pentru a justifica folosirea acestui procedeu.
- Legare cu spira metalica sau de plastic. Principalul avantaj oferit de legarea documentelor cu spira il constituie faptul ca ulterior pot fi adaugate / scoase unele pagini din lucrarea Dvs. Spira de plastic permite legarea unui numar mai mare de pagini (peste 450) dar mobilitatea documentului este mai scazuta – documentele legate cu spira de plastic pot fi deschise doar la 180 de grade, fata de documentele legate cu spira metalica ce pot contin maxim 250 de pagini dar pot fi deschise la 360 de grade.(
- Taiere, rotunjit colturi, capsare, perforare – micile detalii care la prima vedere par a fi lipsite de importanta dar care de fapt fac diferenta intre serviciile de finisare profesionista si serviciile mediocre. Indiferent de materialele folosite, de designul ales, de calitatea cernelurilor folosite, etc., un document cu filele prost taiate sau prost perforate nu va reusi altceva decat sa produca o imagine dezagreabila, de neglijenta si lipsa de profesionalism.