Imprimare – personalizare:

Imprimari personalizate prin serigrafie

Personalizarea obiectelor mici prin serigrafie – serigrafia reprezinta un procedeu de imprimare a unei cernele speciale pe obiecte cu suprafata plana, cu ajutorul unui sablon ale carui decupaturi sunt acoperite cu o sita foarte fina.

Serigrafia prezinta o serie de avantaje de necontestat, dintre care mentionam:

  • costurile relativ scazute in cazul tirajelor mari
  • calitatea foarte buna a desenului final
  • materialele textile imprimate prin aceasta tehnica rezista surprinzator de bine la un numar foarte mare de spalari
  • rezistenta la actiunea razelor ultraviolete (produsul nu se decoloreaza la soare)
  • rezistenta mare la frecare, zgariere
  • posibilitatea de a folosi unele culori speciale, cum ar fi neon, auriu, argintiu
  • prin serigrafie se poate imprima pe o gama foarte larga de materiale (textile, sticla, plastic, plexiglas, PVC, polipropilena, polietilena, piele, carton si chiar si metal) – de fapt, se poate imprima cam pe orice obiect cu suprafata plana

Inainte de a va decide sa apelati la serigrafie pentru personalizarea obiectelor Dvs., trebuie sa luati in calcul ca aceasta tehnica prezinta si cateva dezavantaje. In primul rand, prin aceasta metoda se pot printa doar forme simple de design, cu un numar limitat de culori (maxim 6, desi ideal ar fi sa se apeleze la serigrafie doar pentru realizarea desenelor monocolore sau bicolore). Un alt dezavantaj rezulta din faptul ca fiecare masca este confectionata individual, ceea ce duce la cresterea costurilor pentru tirajele mici – precum am mentionat mai sus, serigrafia este avantajoasa din punct de vedere financiar doar daca se personalizeaza un numar mare de obiecte folosindu-se acelasi design.

Costurile scazute in cazul tirajelor mari, rapiditatea, calitatea produsului final si faptul ca serigrafia poate fi folosita pentru o gama foarte larga de materiale fac din serigrafie un instrument de promovare foarte eficient pentru firme si companii care aleg aceasta tehnica pentru personalizarea obiectelor promotionale – indiferent daca este vorba despre articole vestimentare (in special tricouri si sepci, dar si salopete, veste utilitare, incaltari etc.) sau despre mici obiecte de birou (agende, pixuri, calendare).

Daca personalizarea prin serigrafie nu este exact ceea ce cautati (sa spunem ca imaginea pe care vreti sa o imprimati contine un numar mare de culori sau un gradient) puteti apela cu incredere la un alt serviciu – personalizarea obiectelor prin Policromie – cea mai avansata tehnologie de imprimare / personalizare. Daca va decideti sa apelati la aceasta tehnica pentru personalizarea produselor Dvs. trebuie sa aveti in vedere faptul ca vopseaua semitransparenta CMYK folosita in imprimarea policromica este mai scumpa decat cea obisnuita, ceea ce duce la cresterea pretului final.

In functie de cerintele si de bugetul fiecarui client putem folosi fie Serigrafia, fie Printul Digital (sau chiar ambele procedee impreuna) pentru a realiza personalizarea diverselor obiecte personale si / sau promotionale: pixuri, calendare, agende, coperti de carte, albume foto, felicitari, tricouri, sepci, diverse articole de imbracaminte etc.

Personalizarea obiectelor textile prin Transfer termic (transfer serigrafic). Unul dintre dezavantajele majore ale serigrafiei il reprezinta faptul ca prin acest procedeu nu se pot imprima decat obiecte cu suprafata plana. In cazul in care se doreste realizarea unui imprimeu pe o suprafata care nu este plana, trebuie sa apelam la diverse alte procedee, unul dintre ele fiind transferul serigrafic. In acest caz, desenul este realizat pe o folie de transfer si ulterior prin aplicare de caldura si presiune asupra acestei folii vopseaua va “migra” catre suprafata de imprimat.

Va recomandam sa alegeti imprimarea prin transfer termic atunci cand doriti sa personalizati obiecte (in special textile) care nu au suprafata plana – sepci, incaltari, jachete, genti, borsete, etc. Un alt avantaj il reprezinta costurile mai mici in cazul imprimarilor policromice pe materiale inchise la culoare decat in cazul imprimarilor prin serigrafie directa.

Imprimarea prin transfer termic are si cateva dezavantaje, cum ar fi faptul ca imprimarea obtinuta prin acest procedeu nu este la fel de elastica (nu rezista la fel de bine la intindere si indoire) ca imprimarea obtinuta prin serigrafie si nu este recomandata in cazul obiectelor care vor fi spalate foarte des.

Call Now Button