Gravura laser

Gravura este un procedeu de imprimare al unei imagini oarecare prin saparea repetata de santuri de mici dimensiuni pe un suport cu suprafata dura (de regula plana). Daca in trecut acest proces era deosebit de dificil de realizat, iar imaginile gravate erau de regula foarte simple si extrem de costisitoare, astazi, cu ajutorul tehnologiei computerizate se pot obtine intr-un timp foarte scurt si cu costuri relativ scazute gravuri extrem de complexe. Prin gravare se poate personaliza aproape orice obiect de dimensiuni mici sau medii, se pot decupa cu mare precizie diverse materiale sau se pot reproduce fotografii pe diverse materiale (fotogravura)

Avantajele gravurii si taierii (decuparii) laser:

  • Calitatea de neegalat – prin gravura laser se pot reproduce imagini cu o rezolutie de pana la 1200 dpi, care redau pana si cele mai mici detalii
  • Imaginea gravata cu laser rezista multa vreme, chiar si in conditii outdoor; de fapt, gravura are o durata de viata egala cu a obiectului pe care se realizeaza gravura – spre deosebire de obiectele personalizate prin alte mijloace (serigrafie, print digital) care in timp sunt afectate de intemperii, radiatii ultraviolete, factori mecanici (frecare, zgariere)
  • Gravura laser nu produce noxe si reziduri
  • Viteza de executie – la ora actuala taierea cu laser este cea mai rapida tehnologie de taiere / decupare a unor materiale
  • Obiectele pe care se realizeaza gravurile nu sunt deteriorate

Ce se poate personaliza prin gravura? Raspunsul este simplu: (aproape) orice obiect, indiferent de materialul din care este facut: piele, sticle, plastic, hartie si carton, lemn, pluta, plexiglass, cauciuc, sticla, metalex (ABS), ceramica. In general gravura se prefera obiectele cu suprafata plana, dar se pot grava si obiecte cu suprafata curba (concava sau convexa), cum ar fi cani, pahare, pixuri.

Firmele aleg sa personalizeze (in mod evident) obiecte care pot fi folosite in strategiile de marketing: agende, pixuri, diverse obiecte de birou, legitimatii, placute gravate pentru hoteluri sau pentru birouri. In afara de acestea, prin gravura / taiere laser se pot realiza premii – cupe, trofee si plachete, machete (de cladiri sau diverse alte constructii, machete de automobile, vapoare, avioane – in scop decorativ sau practic), se pot personaliza cutii de lemn folosite ca suport sau ca ambalaj, placute indicatoare.

In privinta modelelor gravate, gratie tehnologiei moderne care permite reproducerea extrem de precisa a celor mai complicate desene si imagini, practic nu exista o limita. Daca firmele aleg sa graveze elemente specifice care sa ajute la promovarea imaginii companiei (in special logo-uri, date de contact, , numele si functia angajatilor in cazul placutelor de birou, numele diverselor evenimente importante pentru activitatea unei firme etc), clientii obisnuiti (persoane fizice) nu au o preferinta anume. Astfel, obiectele personale si cadourile sunt gravate cu litere, diverse simboluri, motive geometrice, motive florale, desene tribale, semne zodiacale, imagini stilizate sau realiste.

Call Now Button